Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sommarhälsning och uppdatering från Science Village-projektgruppen

Bilder på byggnader i Science Village.
Science VIllage-området tar fart. Byggnad Space till vänster och The Loop till höger, samt Möllan i mitten. Bild av Cecilia Schubert

Projektgruppen för Science Village-etableringen (Etapp 2) önskar alla en härlig sommar med mycket välförtjänt ledighet! Innan arbetet drar igång igen i augusti, vill vi dela med oss av vad vi har arbetat med under våren. Det har varit en tid fylld med spännande och utmanande aktiviteter som vi tidigare har lyft fram på Lunds universitets Science Village-blogg. Här är en kort sammanfattning av vårens fokusområden:

Utvärdering av lokalprogrammet

Vi har arbetat med att ta fram utvärderingsmaterial för att kunna bedöma lokalprogrammet för Scenario 5, som introducerades i slutet av förra året. Detta har gjorts i samarbete med White Arkitekter och verksamhetsrepresentanter. Arbetet har inkluderat att ta fram volymstudier och utreda hypotetiska handlingsalternativ för att möjliggöra kostnadsjämförelser med en Science Village-etablering enligt Scenario 5. Vi har även påbörjat andra utredningar. Detta intensiva arbete fortsätter under hösten. 

Läs mer om utvärderingsarbetet på LU i Science Village-bloggen: Uppdatering angående Lunds universitets Science Village-etablering (Etapp 2)

Kommunikation och informationsspridning

Vi har kontinuerligt hållit verksamhetsstyrgruppen uppdaterad, och presenterat vårt arbete för ledningsgrupperna och styrelserna vid Lunds tekniska högskola (LTH) och naturvetenskapliga fakulteten samt för ledningsgrupperna vid de kemiska och fysiska institutionerna. Ett större informationsmöte om lokalprogrammet för hela verksamheten organiserades i februari i år, där vi presenterade lokalprogrammet och framtida projektplaner. 

Rumsfunktionsprogram 

Arbetet med att ta fram ett rumsfunktionsprogram har påbörjats. Detta program är grundläggande för upphandlingen av byggprojektet och kommer att utvecklas aktivt under hösten.

Planprogram för området 

Vi har följt och gett kontinuerlig input till Lunds kommuns planprogram för Science Village-området. Programmet är det första steget i planprocessen för att studera områdets utveckling i ett större sammanhang. Vårt mål är att säkerställa att planprogrammet tillgodoser både universitetets och studenternas behov och önskemål. Detta arbetet fortsätter i höst och det är oerhört viktigt att fortsätta övervaka processen med möjlighet att ge input på programmet. Vi hoppas att vår input integreras i programmet. 

Övrigt arbete

Utöver detta arbete har vi också genomfört ett spännande studiebesök till nybyggda Natrium i Göteborg i juni. Studieresan var för att lära av våra kollegor vid naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet, och få inspiration till vårt eget arbete. I maj fick våra studenter en inblick i etableringsarbetet och en rundtur av både The Loop och Science Village-området. Vi har också organiserat en gemensam träff med ledningarna för naturvetenskapliga fakulteten och LTH i mars för att ge en fördjupad förståelse för etableringsarbetet och planprogrammet samt visa upp Science Village-området. Vi nåddes också av nyheten att LINXS Institute of Advanced Neutron and X-ray Science flyttar in i The Loop i Science Village tidigt 2025! 

Vi ser fram emot att fortsätta arbetet i höst och önskar er alla en fantastiskt fin sommar!

Läs mer om vårens aktiviteter och händelser på Science Village-bloggen: